Günümüzde kullanılan çoğu teknolojik cihazlar 200 yıl öncesinde mevcut olmayan cihazlardır. Mesela telefonun icadıyla gerçekten de teknoloji de önemli bir gelişme kat edilmiştir. Nasıl ki geçmişte şu an kullanılan teknolojik aletler fantastik bir durumsa şu an teknoloji hakkında yapılacak yorumların da gerçeklik payı vardır.

Teknoloji ilerde nasıl olacak?

Teknolojinin geliştirilmesiyle birlikte şu anda televizyonlarda izlediğimiz fantastik dizilerde işlenen konular belki de 100 yıl sonra gerçek hayatta yaşanılması muhtemel durumlardır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir bireyin günlük rutinini şu şekilde betimleyebiliriz. Birey geceden kurduğu bünye alarmı sayesinde sabah saat 7 ‘de uyanmıştır.

Bünye alarmı dediğimiz ufak bir kapsül ve bu kapsül sayesinde birey kaçta uyanmak isterse buna göre beynini programlanmış olacaktır. Birey uyandıktan sonra elini ve yüzünü yıkamak için mini robotlar işbirliği yapacak ve kahvaltısı da bu yüzyılda yaptığımız gibi yumurta, peynir, zeytin değil mini bir kapsül şeklinde olacaktır. Bu kapsül sayesinde günlük beslenme ihtiyacı tamamlanmış olacaktır.

Kıyafetlerini değiştirmesi de en az besin ihtiyacını karşılaması kadar zahmetsiz. Bir alkış yapmasıyla onun zihninden geçen kombin üstünde olacaktır. Kısa bir telefon görüşmesinden sonra birey evden çıkmaya hazır olacaktır. Yaptığı telefon görüşmesi ile dokunma hariç koklama ve tatma duyularını da aktif şekilde kullanabilecektir.

Birey evden çıkmaya hazırdır. Gelişen teknoloji ile birlikte 200 km uzaklıktaki iş yerine varması sadece 5 dakikasını alıyor. İşyerine vardıktan sonra yapacağı işe yönelik yükleme alanına geçip o günkü işi için bilgi yüklemesi yapacaktır. Bunlar hep bir hayal ürünü gibi gözükse de evrende enerjinin akıllıca kullanılması halinde anlatılanların her birinin gerçekleştirilme olasılığı vardır.

Teknolojinin Kontrolsüz Geliştirilmesi Halinde İlerde Yaşanacak Problemler Nelerdir?

Teknolojinin kontrolsüz geliştirilmesi halinde insanlığı yok edebilecek kadar güçlü tehditlerle de karşı karşıya kalınabilir. Daha önceden bir koyunun klonlama işlemi yapılmıştır ve bu klonlama işlemi farklı hayvanlarda ve ya insanlarda da yapılabilir nitelikte olabilecektir. Bu da büyük savaşlara neden olabilecektir.

Bununla birlikte zekice üretilmiş robotlarda planlanamayan kodlarla insanlık için büyük tehditler oluşturabilecek nitelikte sorunlar oluşacaktır. Robotlar insanları kendilerine düşman nitelikte görüp onları yok etmeyi görev edinmiş olabilecektir.

Teknolojinin Olumsuz Etkilerinden Nasıl Kurtulabiliriz?

Teknoloji hakkındaki yazıya istinaden anlatılan her durumun gerçekleşme ihtimali yüksek olaylardır. Amaç sadece teknolojinin geliştirilmesi değil bu hedef doğrultusunda planlı üretimler yapmak olmalıdır.

Unutulmamalıdır ki teknolojinin geliştirilmesi kolay ancak kontrol edilmesi zor olandır ve zor olanı başarılması insanlık faydasına olacaktır.